Печено агнешко по марокански с булгур

16/04/2019
"Тайната на вкусното печено агнешко по марокански е в подправките, както и в онази любов, с която е приготвено"
Приготвяне4 мин.
Готвене20 мин.
Общо24 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се подсушава и обтрива със зехтина и подправките. Може да престои 2-3 часа, но и веднага става.

Слага се в дълбока тава или гювеч и на дъното се налива бяло вино или просто вода - половин чаша вино.

Завива се с фолио или капак и се пече 2-3 часа на 170-180 градуса. Може да се обърне, за да видите дали има нужда от още вода.

След третия час добавяте в едната страна, където има място в соса, кубчетата картофи, а в другата - булгура и разбърквате леко.

Рецептата за това печено агнешко може да се изпълни с нахут, но се слага в началото под агнешкото. Добавят се резени лимон и доматите и се пече още 1 час, отваря се и се залива коричката с бира.

При желание печеното агнешко по марокански се дозапича без фолио, за да има по-хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар