Козунакът на баба, замесен в хлебопекарна

РуменРумен
Новак
8
3
02/05/2019
Приготвяне240 мин.
Готвене40 мин.
Общо280 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • мая - 11 г
  • брашно - 850 г
  • прясно мляко - 200 г
  • HOSSO - 150 мл
  • лимонова кора - 1 бр.
  • сол - 1/2 чаена лъжица
  • лимонова есенция - 1 бр.
  • есенция - 1 бр. ром
  • ванилия - 1 бр. есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесваме течните съставки - леко разбиваме яйцата, затопляме прясното мляко и заедно с олиото и есенциите ги изсипваме в тавичката на хлебопекарната.

Добавяме настърганата кора от лимон. След това слагаме захарта и брашното, правим дупчица, в която слагаме маята.

Пускаме машината функция месене два последователни пъти. Готовото тесто слагаме в намаслена купа да втаса.

Оформяме в желания за печене вид козунак и оставяме да втаса още веднъж.

Пече се на 150 или 180 градуса, в зависимост от дебелината.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар