Здравословни кюфтенца от тиквички

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
289
2k
667
517
01/07/2019
"Спокойно може да си сипете допълнително, че и трети път - не само са ужасно вкусни, но са и здравословни "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 334
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват. Обелват се и се настъргват на едрото ренде в голяма купа. Изсипват се в тензух и се изцеждат много добре.

Добре изцедените тиквички се слагат в голяма купа. Чесънът се обелва. Три от скилидките се нарязват на малки жулиенчета.

Към тиквичките се прибавят яйцата и чесанът. Добавя се царевичното брашно. Овкусява се със сол и черен пипер. Всички съставки за кюфтенцата се омесват добре.

Подготвя се намазнена тавичка. Оформят се зеленчукови кюфтенца, като отново се отцеждат добре. Нареждат се в тавата.

Кюфтетата от тиквички се пекат във фурната. Когато се запекат от едната страна, се обръщат. Подготвя се чеснов сос.

В купа се слагат майонезата и киселото мляко. Разбиват се добре.

Останалите 2 скилидки чесън се нарязват на ситно.

Сосът се овкусява с чесана и сол.

Здравословни кюфтенца от тиквички се допълват чудесно с чесновия сос.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
29.85 лв.
Виж ››

Имате котлон - ние имаме тиган за него. Гответе с песен на уста заедно с тигана с двойно дъно, който ще се погрижи за уникалния вкус на всяко ястие!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар