Моите сполучливи чушки бюрек

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6069114867
07/07/2019
"Специално за всички, които обичат чушки бюрек - изпитана и проверена рецепта, която препоръчваме от сърце "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 056
  • Преглеждания за месеца356
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • чушки - 6 бр. изпечени и обелени
  • за плънката
  • яйце - 1 бр.
  • сирене - около 150 г
  • кашкавал - 50 г
  • копър - 1 с.л. нарязан, пресен
  • магданоз - 1 с.л. нарязан, пресен
  • за панировката
  • яйцa - 1 бр.
  • брашно - около 100 г
  • галета - около 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изпечете и обелете чушките. Можете да използвате и чушки от буркан, но в повечето случаи са с различна големина, а ако вие ги изпечете и обелите, можете да изберете еднакви. Оставете ги да се отцедят.

Натрошете сиренето и настържете кашкавала в съд. Добавете яйцето и нарязаните копър и магданоз. Разбъркайте хубаво плънката за чушките бюрек.

Напълнете изпечените и обелени чушки с плънката.

Отделно в три различни съда разпределете яйцето, брашното и галетата. Яйцето разбийте хубаво с вилица.

Оваляйте пълнените чушки първо в брашното, отупайте излишното, след това в яйцето и накрая в галетата.

Подредете на дъска или в чиния и оставете леко да изсъхнат.

Загрейте олиото в подходящ съд на умерена температура на котлона.

Подредете чушките и пържете около 3-4 мин от едната страна до златисто.

С шпатула обърнете и изпържете и от другата като внимавате да не изпадне от плънката.

Сервирайте тези сполучливи чушки бюрек с чеснов сос или друг по избор.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар