Начин на приготвяне
Измийте и обелете зеленчуците. Сложете ги в кухненски робот (без домата) и ги смелете на дребно. В тенджера под налягане сложете 2-3 с.л мазнина.
Добавете зеленчуците и ги запържете за 5-6 минути. Сложете домата, нарязан на дребно и изчакайте няколко минути. Добавете боба, налейте вода, сложете подправките и затворете тенджерата под налягане.
Изчакайте да се вдигне парата и засечете 30- 40 минути. След изтичане на посоченото време, махнете тенджерата от котлона и отворете клапана, за да излезе парата. Щом спре да излиза, отворете капака.
В тиган или касерола запържете брашното, заедно с червения пипер. Изсипете запръжката при боба. Върнете тенджерата на котлона и без да затваряте капака я оставете така да ври за 2-3 минути. Изключете и сервирайте.
Рразличният сорт боб увира различно.. ако ви се стори суров, то затворете тенджерата и варете още 10 минути.
Коментари