Лаврак в Папилот

16/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене28 мин.
Общо38 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Да сготвиш нещо в Папилот е техника в кулинарията, която на всички ни е позната отдавна, но може би не с това име. Представлява печене във фурна или готвене на пара, като продуктите предварително се завиват в пергаментова хартия и се прави пакетче, в което те се задушават едновременно и така се запазват в тях всички аромати.

Към това може да причислим и готвенето със завиване на продуктите с алуминиево фолио, на същия принцип е, но не и така здравословно както с хартията.

Ето и едно предложение за вкусен лаврак в Папилот със зеленчуци. С малко продукти и съвсем обикновенни, без подправки постигаме страхотен вкус и аромат.

1. Почистете рибните филета от костици, ако има такива, измийте и подсушете. Взависимост от големината им, при този грамаж може да имате 4 или 6 тънки и крехки филенца.

2. Почистете зеленчуците и нарежете моркова, чушката, чесъна и тиквичката на много тънки филийки, гъбите и доматките разполовени. По желание може да си добавите друг любим зеленчук или да замените някой от посочените с друг по ваш вкус. Само трябва да се съобразите с времето за готвене на рибата, за да съвпада с тази на зеленчука.

3. Разстелете две парчета кухненска хартия за печене с размери 42х38 см. Поръсете всяко със зехтин в средата, там където ще разполагате продуктите.

4. Разпределете зеленчуците, поръсете още веднъж със зехтин и сол, а отгоре положете филетата от лаврак с кожата надолу. Посолете и него и сгънете хартията първо откъм двата противоположни края застъпвайки ги, после и другите два и запечатайте добре.

5. Сложете пакетчетата в тава и печете на 200 градуса за 25-28 минути взависимост от дебелината на рибата.

6. Прието е готовите риби в папилот да се поднесат на момента, както са си запечатани, и всеки на масата да разгърне своето пакетче. Ефектно е и е красиво, стига да не се бави човек, защото ако твърде дълго лавракът остане в хартията ще продължава да се готви.

Може и да се поднесат като леко се разтворят пакетите и се гарнира с парченца лимон и поръска от зехтин.

Опитайте - лесно, вкусно и здравословно е!

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар