Гарнитура от бял боб

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
18/07/2019
"Колко вкусна е гарнитурата може да познаете по това, че свършва преди пържолата - а тази е точно такава "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо486
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • боб - 2 ч.ч. бял
  • домати - 2 бр.
  • чушка - 1 бр. зелена, печена
  • зелен лук - 3 стръка
  • магданоз - 1/3 връзка
  • джоджен - 5 - 6 листенца
  • шарлан - 3 - 4 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна или на вкус
  • лимонов сок - по желание
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и сваряваме боба с малко вода, като сменяме два пъти водата. Третият път го заливаме с вода и прибавяме 1 щипка сода. След като се свари (желателно е да не се разварява , а да се запази цяло зрънцето за гарнитурата), охлаждаме.

Прибавяме към боба доматите на дребни парченца, пресния лук, магданоза и джоджена, нарязани на ситно. Печената чушка първо я обелваме и след това нарязваме, и прибавяме към боба.

Овкусяваме с фино смляна хималайска сол, шарлан, 1 щипка смлян черен пипер и лимонов сок пожелание. Разбъркваме старателно да не натрошаваме зрънцата. Поднасяме гарнитурата от бял боб в българска традиционна керамична чиния, украсена с листенца пресен джоджен и стръкче магданоз!

Свежа гарнитура с типичен български вкус!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар