Парено тесто за еклери и профитероли

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Помощник Готвач
121
81
76
3
01/08/2019
"Пътят към апетитните профитероли минава през приготвянето на перфектното парено тесто, а рецептата за него ще намерите тук "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 580
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • вода - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • брашно - 1 в.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • есенция - ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сипете 1 в.ч. вода и половин в.ч. олио и поставете на котлона да заври. Това е и моментът, в който да добавите няколко капки есенция ванилия и ако желаете, няколко с.л. захар, но аз предпочитам неутралния им вкус.

Когато сместа заври, сипете брашно наведнъж и бъркайте с дървена лъжичка или силиконова шпатулка, докато тестото започне да се отлепя лесно от стените на съда.

Готовото парено тесто преместете в купа и оставете да изстине.

След като е изстинало, разбийте яйцата едно по едно.

Вашето парено тесто за еклери и профитероли е готово!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар