Гъбено фрикасе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак283433031
08/08/2019
"За онези, които обичат зеленчукови фрикасета - супер лесна рецепта за ароматно гъбено фрикасе "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 220
  • Преглеждания за месеца4971
  • Преглеждания за седмицата2257
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете гъбите на филийки. Сложете ги в тенджера с литър вода, посолете и сварете 10 мин.

В друга тенджерка сложете кравето масло, налейте зехтина и когато мазнината загрее изсипете 2 с.л. брашно. Започнете веднага да бъркате. Запържете брашното до златисто.

Изсипете от водата, в която сте варили гъбите, и бъркайте с телена бъркалка докато сместа се хомогенизира и получите желаната гъстота на фрикасето. Трябва да бъде малко по-рядко от боза. Прибавете гъбите.

Разбийте жълтъка с две с.л. кисело мляко. Изсипете застройката и бъркайте енергично още 5 мин. докато се пастьоризира жълтъкът.

Отнемете съда от котлона. Подправете с черен пипер, наситнен магданоз и няколко капки лимонов сок.

Забележка: много е важно да запържите добре брашното, в противен случай гъбеното фрикасе ще има неприятния вкус на сурово брашно!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар