Гъбено фрикасе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
08/08/2019
"За онези, които обичат зеленчукови фрикасета - супер лесна рецепта за ароматно гъбено фрикасе "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 880
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете гъбите на филийки. Сложете ги в тенджера с литър вода, посолете и сварете 10 мин.

В друга тенджерка сложете кравето масло, налейте зехтина и когато мазнината загрее изсипете 2 с.л. брашно. Започнете веднага да бъркате. Запържете брашното до златисто.

Изсипете от водата, в която сте варили гъбите, и бъркайте с телена бъркалка докато сместа се хомогенизира и получите желаната гъстота на фрикасето. Трябва да бъде малко по-рядко от боза. Прибавете гъбите.

Разбийте жълтъка с две с.л. кисело мляко. Изсипете застройката и бъркайте енергично още 5 мин. докато се пастьоризира жълтъкът.

Отнемете съда от котлона. Подправете с черен пипер, наситнен магданоз и няколко капки лимонов сок.

Забележка: много е важно да запържите добре брашното, в противен случай гъбеното фрикасе ще има неприятния вкус на сурово брашно!

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
06.01.2020 20:13
Любима комбинация! Перфектна визия! Поздрави!
0
0