Вкусна гозба от зелен боб и чесън

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1493140615275
11/08/2019
"И да не забравите за чесъна, той е задължителен, ако искате гозбата да стане наистина вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 967
  • Преглеждания за месеца180
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го нарежете на по-малки парчета, тъй като този сорт боб е с много дълги чушки. Бланширайте го в солена вода за 3-5 минути и отцедете.

Запържете лука в тенджера до златисто и добавете боба, картофите, червен пипер и вода.

Оставете малко да покъкри, след което сипете пасираните домати и скилидките чесън. Доматите може да са само обелени и нарязани.

След сваряване на боба овкусете със сол и подправките. Ако обичате гозбата ви да е по-гъста, размийте малко брашно във вода и накрая прибавете.

След като клокне до необходимата гъстота изключете котлона и поръсете с магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар