Мусака с патладжан, кайма и картофи

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
224
2k
747
530
1
17/08/2019
"Мусаката е още по-вкусна и сочна, когато добавите към нея и малко патладжани - така сме чували "
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 150
  • Преглеждания за месеца601
  • Преглеждания за седмицата190
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме картофите, режем картофите на малки кубчета, това повтаряме и с патладжана.

Взимаме голяма тенджера, слагаме вътре мазнина и запържваме каймата с лука, след като се запържи каймата, добавяме картофите и патладжана, запържваме добре (като се запържи патладжанът, се смесва със съставките, тоест се разтопява по-голямата част и остава вкусът).

После слагаме вътре брашно, сол и подправките, доливаме две водни чаши вода.

Изливаме сместа в подходяща тава за печене и печем мусаката във фурната за един час на 170°C.

Отгоре правим заливката за мусака, като се изпече, и слагаме на фурната за още 15 минути.

Сервираме мусаката с патладжан, кайма и картофи топла с кисело мляко и пипер.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар