Мусака с патладжан, кайма и картофи

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11458286
17/08/2019
"Мусаката е още по-вкусна и сочна, когато добавите към нея и малко патладжани - така сме чували "
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 146
  • Преглеждания за месеца526
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме картофите, режем картофите на малки кубчета, това повтаряме и с патладжана.

Взимаме голяма тенджера, слагаме вътре мазнина и запържваме каймата с лука, след като се запържи каймата, добавяме картофите и патладжана, запържваме добре (като се запържи патладжанът, се смесва със съставките, тоест се разтопява по-голямата част и остава вкусът).

После слагаме вътре брашно, сол и подправките, доливаме две водни чаши вода.

Изливаме сместа в подходяща тава за печене и печем мусаката във фурната за един час на 170°C.

Отгоре правим заливката за мусака, като се изпече, и слагаме на фурната за още 15 минути.

Сервираме мусаката с патладжан, кайма и картофи топла с кисело мляко и пипер.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар