Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Пилешка манджа с два вида боб

Пилешка манджа с два вида боб

Пилешка манджа с два вида боб
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вместо да избирате, сложете и от двата вида - ето това си е рецепта за вкусна гозба"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • зелен боб - 300 г
  • жълт боб - 300 г
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, ако не харесвате бялото месо в манджа, може да го замразите и да го направите на пилешки хапки.

Обелете доматите и ги пасирайте, картофите нарежете на кубчета а боба трябва предварително да сте бланширали в солена вода.

Задушете лука с моркова и порциите месо, след което прибавете червения пипер, вода и оставете така да поври за около 20 минути.

После добавете боба с картофите и доматите, след като се свари месото, боба и картофите овкусете със подправките.

Много лесна и вкусна пилешка манджа с два вида боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: