Киш с пиле и броколи

07/10/2019
"Днес ще готвим киш, но не какъв да е, а най-вкусният - с пиле и броколи "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца565
  • Преглеждания за седмицата157
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашно, масло, вода, сол и яйцето.

Замесва се тесто, увива се с фолио и оставяме в хладилника за 30 минути.

В това време в тенджерка се загрява вода и варим накъсани малки розички от броколи за 4-5 минути.

Изваждат се с решетка и измиваме със студена вода.

Пилешките гърди се нарязват на малки кубчета и сваряваме до готовност с малко сол. Отцеждат се и смесваме с броколите, сол и черен пипер на вкус.

В купа се разбива яйцето, добавя се готварска сметана. Тестото се оформя като плоска питка, може и да се разточи, но може и с пръсти да се оформи по размера на тавичката.

Поставя се в намаслена малка тавичка или купа като мен, като се издига ръбче нагоре.

Кишът се запича във фурната 180°C за 5 минути, изважда се и пълним със плънката, заливаме със сместа и поръсваме кашкавал.

Киш с пиле и броколи се пече за 20 минути на 180°C.

Това е за една порция, за повече просто увеличете продуктите!

Вкусно е и полезно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар