Пай с кайма и диви гъби

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач198513642
07/10/2019
"Кой може да устои на пай с аромат на диворастящи гъби - ние със сигурност не можем "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г от свинска плешка
  • гъби - около 500 г почистени и накълцани
  • тесто - 600 г втасало от магазина
  • зехтин - 3 с.л.
  • червени чушки - 1
  • лук - 1 глава кромид
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • мащерка - 1 щипка сушена
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моля не използвайте диви гъби, за които не сте сигурни, че са ядливи.

Смелете чушката и лука в кухненския робот.

Добавете ги към каймата заедно с червения пипер, черния пипер, чубрицата и сол. Омесете добре.

Задушете гъбите (манатарки и масловки) в зехтин за около 2 мин и посолете

със сол и мащерка.

Разделете тестото на две половини. С омаслени ръце раздърпайте тестото и го разстелете в в подходяща намаслена тавичка.

Размажете каймата и отгоре задушените гъби. Покрийте с другата половина тесто, раздърпана по същия начин.

Надупчете с вилица, за да не се надува много.

Запечете пая с гъби във фурна на 180°C. за около 40 мин или докато

ви хареса.

Когато е топъл, паят с кайма и диви гъби е най-вкусен.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар