Камби в саламура

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач12962311
08/10/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо414
  • Преглеждания за месеца414
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • камби - 7 кг
  • чесън - 1 глава
  • целина - 1 връзка
  • черен пипер - 10 бр. на буркан
  • бахар - 5 бр. на буркан
  • За саламурата
  • оцет - 400 мл
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 4 с.л.
  • захар - 200 г
  • вода - 900 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това една дългогодишна семейна рецепта за камби за зимата.

Първо се измиват добре, после се отстраняват вътрешностите и семките на камбите, ако са много големи, се режат на две, ако са средни или малки - се слагат цели.

След като са се почистили всички, идва ред да подготвяме бурканите.

Взимаме трилитрови буркани и слагаме вътре целина, черен пипер, бахар и чесън, след което почваме да редим плътно камбите, така че да няма много празно място вътре.

След като ги подредим камбите, правим саламурата.

Слагаме всички съставки в една тенджера, варим всичко и заливаме бурканите с горещата саламура.

В тази рецепта за камби в саламура също няма аспирин, всичко се запечатва хубаво и завиваме с кърпа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
08.10.2019 20:33
Любимата ми рецепта за камби
0
0