Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Домашни франзели без месене

Домашни франзели без месене

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Домашни франзели без месене7 / 7
27/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Първа стъпка към приготвянето на перфектните сандвичи - пригответе си перфектните домашни франзели"

Необходими Продукти

  • брашно - 270 г
  • вода - 200 мл
  • мая - 5 г (суха)
  • сол - 1 ч л. (равна)
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко водата и разтворете в нея маята и захарта.

Пресейте брашното и прибавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче. Прибавете водата с маята и разбъркайте с лъжица. Ще се получи гъсто и лепкаво тесто. Покрийте съда със стреч фолио и го оставете за 20 минути.

След това отново разбъркайте за кратко и покрийте с фолио за още 30-40 минути. Това време ще е достатъчно тестото да втаса и удвои обема си.

Върху набрашнена повърхност прехвърлете тестото и го разделете на две еднакви части.

С набрашнени ръце оформете франзелите.

Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене.

Загрейте фурната на 220 градуса. На дъното на фурната сложете купа с гореща вода.

Направете по няколко разреза на франзелите с остър нож и сложете да се пекат за около 20 минути, докато се зачервят леко.

След изпичане ги покрийте с памучна кърпа. Ако искате коричката на франзелите без месене да остане хрупкава, само ги охладете върху решетка.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: