Начин на приготвяне
Сипваме брашното в купа и в него натрошаваме с ръка маята. Посоляваме и постепенно наливаме водата и размесваме. Възможно е да трябва да се добавя още вода или пък посоченото количество да е много /зависи от чашата, която се използва за мярка/.
Трябва да се получи меко тесто. Покриваме тестото и го оставяме да удвои обема си. След това го разделяме на 10 топки.
Приготвяме плънката за тутманика, като разбиваме яйцата леко, към тях натрошаваме сиренето и разбъркваме.
Загряваме олиото и потапяме в него една топка. Раздърпваме я с ръце на малка кора.
Поставяме в единия ѝ край по дължина 1 пълна с.л. от плънката. Навиваме на руло и разрязваме на 4 по-малки рулца.
Подреждаме така направените тестени рулца плътно едно до друго в тавичка, покрита с намазнена хартия за печене. Отгоре поръсваме с малко олио. Оставяме настрани за 5 минути.
Загряваме фурната на 180 градуса и слагаме ретро тутманика да се пече около 10 минути.
След това увеличаваме температурата на 200 градуса и печем още около 25 минути до златисто.
Коментари