Сос към зеленчукови ястия

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач174853981
02/12/2019
"Друго си е, когато до чинията със зеленчуково ястие има вкусен сос, ще го хапнем до последната капка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • домати - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1 бр.
  • канела - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и белим доматите, режем ги на средни кубчета, това повтаряме и с лука.

Слагаме доматите и лука в една касерола да се сварят, после прибавяме пресован чесън и оставяме да покъкри.

След това минаваме сместа през пасатор, за да стане гладък сосът за зеленчуци.

Овкусяваме всички подправки - сол, лют червен пипер, черен пипер, канела, оцет, захар и още малко държим на котлона.

Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар