Коледни ванилово-бадемови рогчета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
443
5k
1k
1k
2
18/12/2019
"Най-вкусните рогчета за Коледа с бадеми и ванилия, не ги заменяме за нищо "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 936
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • краве масло - 250 г
  • пудра захар - 100 г
  • бадеми - 150 г сурови, обелени, смлени
  • яйца - 1 бр.
  • ванилии - 2 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 50 г кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипка сол в купа.

Добавете яйцето, пудрата захар, 1 ванилия, смлените бадеми и нарязаното на парчета студено краве масло.

Замесете меко и гладко тесто. Завийте го в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час.

За да ви е по-лесно, охладеното тесто разделете на две еднакви части.

Направете ги на рула и нарежете парчета по около 2 см. Оформете като малки полумесеци.

Наредете сладките в тава покрита с хартия за печене.

Изпечете бадемовите сладки на 180°C в предварително загрята фурна за около 8-10 мин.

Още топли, оваляйте коледните сладки в кристална захар, примесена с 1 ванилия!

Да ви е сладко с тези коледни ванилово-бадемови рогчета!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар