Петел в гърне

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Петел в гърне
Снимка: Иивинка
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Какво си имаме тук - не пиленце, а цял петел в гърне, на това му се вика гозба"

Необходими Продукти

  • петел - 1.500 кг
  • Марината
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • универсална подправка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правите си петела на порции.

В купа слагате солта, червения пипер, универсалната подправка, черния пипер.

Доливаме олио, около 1/2 ч.ч.

Вземате всяко едно от парчетата и започвате обилно да ги обвивате в марината.

Поставяте ги в гърнето и поливате с бира.

Изчаквате 1 час да построят така.

Печем петела в гърне в студена фурна за 3 часа приблизително на 170 градуса.

Вашият печен петел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: