Начин на приготвяне
Първо пригответе тестото за киша с броколи.
В голяма купа смесете двата вида брашно и солта и разбъркайте. Добавете маслото, нарязано на кубчета, и обърквате, докато се получат мокри трохи. Добавете яйцето и омесете. Добавяйте водата лъжица по лъжица, докато получите меко тесто. Добре е течността да се добавя по малко, ако прекалите с течността, добавете мъничко брашно.
Оформете тестото на топка и го сплескайте леко. Обвийте го с фолио и приберете в хладилник да стегне (за 30 минути).
Почистете, измийте и нарежете броколите на розички, след което ги сварете в подсолена вода, подкиселена с лимонов сок за около 10 минути.
Сложете на котлона тиган със зехтин на вкус, лют червен пипер и обелен чесън, червена пиперка, кромид лук, измити и нарязани.
Сотирайте зеленчуците за около 5 мин, хубаво да се зачервят.
Добавете отцедените броколите и пармезана и сотирайте около минута.
След това сложете сотираните зеленчуци в голяма купа заедно със сметаната, ементала, моцарелата, яйцето и разбъркайте добре съставките за киша.
Извадете тестото от хладилника, поставете го върху набрашнен плот и го разточете на тънко. Разстелете го по дъното и стените на намазнена форма (най-добре с падащи стени) с диаметър не повече от 20/24 сантиметра.
Натиснете с пръсти, където е необходимо, за да се залепи за формата.
Изсипете сместа за пълнежа.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете 30 минути.
Сервирайте своя горещ и много вкусен безглутенов киш с броколи, поръсен с чубрица и се насладете !