Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Много вкусен безглутенов киш с броколи

Много вкусен безглутенов киш с броколи

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Много вкусен безглутенов киш с броколи
Снимка: Ivelina
1 / 3
03/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Много вкусен безглутенов киш с броколи - името на рецептата казва всичко, което и ние мислим за нея"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 140 г
  • царевично брашно - 25 г
  • сол - ½ ч.л.
  • краве масло - 90 г масло на стайна температура
  • яйцa - 1 бр. голямо
  • вода - 2 с.л. студена
  • За пълнежа
  • заквасена сметана - 200 г
  • броколи - 400 г
  • ементал - 100 г настърган ( или козе сирене, натрошено )
  • червени чушки - 1 бр. нарязана
  • яйца - 1 бр.
  • моцарела - 120 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе тестото за киша с броколи.

В голяма купа смесете двата вида брашно и солта и разбъркайте. Добавете маслото, нарязано на кубчета, и обърквате, докато се получат мокри трохи. Добавете яйцето и омесете. Добавяйте водата лъжица по лъжица, докато получите меко тесто. Добре е течността да се добавя по малко, ако прекалите с течността, добавете мъничко брашно.

Оформете тестото на топка и го сплескайте леко. Обвийте го с фолио и приберете в хладилник да стегне (за 30 минути).

Почистете, измийте и нарежете броколите на розички, след което ги сварете в подсолена вода, подкиселена с лимонов сок за около 10 минути.

Сложете на котлона тиган със зехтин на вкус, лют червен пипер и обелен чесън, червена пиперка, кромид лук, измити и нарязани.

Сотирайте зеленчуците за около 5 мин, хубаво да се зачервят.

Добавете отцедените броколите и пармезана и сотирайте около минута.

След това сложете сотираните зеленчуци в голяма купа заедно със сметаната, ементала, моцарелата, яйцето и разбъркайте добре съставките за киша.

Извадете тестото от хладилника, поставете го върху набрашнен плот и го разточете на тънко. Разстелете го по дъното и стените на намазнена форма (най-добре с падащи стени) с диаметър не повече от 20/24 сантиметра.

Натиснете с пръсти, където е необходимо, за да се залепи за формата.

Изсипете сместа за пълнежа.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете 30 минути.

Сервирайте своя горещ и много вкусен безглутенов киш с броколи, поръсен с чубрица и се насладете !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: