Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълен патладжан с карамелизирани лук и нахут

Пълен патладжан с карамелизирани лук и нахут

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пълен патладжан с карамелизирани лук и нахут
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • моркови - 1 малък брои
  • лук - 1 голяма глава глава
  • чесън - 1 скилидка
  • нахут - консерва
  • гъби - 100 г
  • кисели краставички - 4 бр.
  • соев сос - на вкус
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги срязваме по средата. Слагаме ги тавичка със средата нагоре и ги поливаме със зехтин.

Пече в загрята фурна на 200 градуса за 45 мин, след което ги обръщаме и печем за още 15 минути.

Готовите патладжани оставяме настрани, не ги дълбаем, а леко с лъжица бутаме месестата част и правим място за плънката.

Плънката:

Нарязваме лука на полумесеци, а моркова настъргваме с ренде. Зеленчуците Запържваме до златисто с малко зехтин.

Добавяме нарязаните гъби и отново задушаваме до омекването им. Подправяме със соев сос, захарта и черен пипер.

Добавяме консервата с нахут и разбъркваме. Ако има нужда, добавете малко вода.

Накрая добавяме и киселите краставички нарязани на ивички. Разбъркваме за още 5 минути и плънката ни е готова.

С нея се пълнят предварително изпечените патладжани. Печем сочните пълнени патладжани за 15 мин на 200 градуса.

Да ви е сладко с този пълен патладжан с карамелизирани лук и нахут.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: