Коприва на фурна

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
100
519
221
279
1
28/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо866
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • коприва - 250 г прясна
  • пресен лук - 1 връзка
  • олио - 150 мл
  • вода - 1 л.
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • червен пипер - ч.л.
  • сол - на вкус
  • домати - 1 бр. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте прясната коприва с помощта на цедка, залейте я с гореща вода и я оставете така за 10 мин.

Извадете я с решетъчна лъжица върху дъска и я нарежете на ситно.

Изсипете я в тава, отгоре изсипете ситно нарязания лук, ориза, смлените домати и червения пипер.

Подправете със сол и олио, разбъркване, за да се разпределят продуктите равномерно, залейте с гореща вода и пъхнете във фурната на 200 градуса за 40 мин. или докато ориза поеме водата.

Трябва да остане малко вода .Преди поднасяне може да поръсите запеканката със сирене или да я поднесете с домашно кисело мляко.

Копривата на фурна е вкусна и полезна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар