Коприва на фурна

Коприва на фурна
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • коприва - 250 г прясна
  • пресен лук - 1 връзка
  • олио - 150 мл
  • вода - 1 л.
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • червен пипер - ч.л.
  • сол - на вкус
  • домати - 1 бр. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте прясната коприва с помощта на цедка, залейте я с гореща вода и я оставете така за 10 мин.

Извадете я с решетъчна лъжица върху дъска и я нарежете на ситно.

Изсипете я в тава, отгоре изсипете ситно нарязания лук, ориза, смлените домати и червения пипер.

Подправете със сол и олио, разбъркване, за да се разпределят продуктите равномерно, залейте с гореща вода и пъхнете във фурната на 200 градуса за 40 мин. или докато ориза поеме водата.

Трябва да остане малко вода .Преди поднасяне може да поръсите запеканката със сирене или да я поднесете с домашно кисело мляко.

Копривата на фурна е вкусна и полезна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: