Тесто за бухтички в хлебопекарна

18/03/2020
"Имате хлебопекарна, но досега не сте си правили бухтички - ето рецепта за перфектното тесто "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 068
  • Преглеждания за месеца1067
  • Преглеждания за седмицата638
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това тесто за бухтички в хлебопекарна затоплям 100 мл от млякото и слагам маята в него с 2 ч.л. захар.

Слагам яйцата, останалото мляко и солта в хлебопекарната.

Когато маята с млякото е вече леко шупнала, я добавям в казанчето при другите продукти и добавям най-отгоре брашното.

Пускам на програма тесто, като я прекъсвам на 30-40 мин.

Изваждам тестото за бухтички, поръсвам с брашно, разточвам и пържа бухтите с прясно мляко малък съд с олио на силен огън.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар