Пай от патладжан с тиквички и сирена

Ivi  VaccaIvi Vacca
Помощник Готвач
177
36
495
22/03/2020
"Когато този специален солен пай е на трапезата, всичко друго остава на заден план "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр. голям или два средни
  • паста - 100 г Ал денте (по желание)
  • зехтин - 3 с.л.
  • праз - 1 среден
  • тиквички - 1 средна ( нарязана ситно или настъргана)
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 1/2 ч.ч. рикота (фета или извара )
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • моцарела - 1 бр. Нарязана ситно
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви моята авторска рецепта за солен пай с патладжани. Изключително лесно за приготвяне и диетично ястие

Можете да си приготвите рецептата с паста или без. Вкусът на ястието и в двата случая е чудесен. Без паста е чудесна рецепта за кето и диетично хранене. Приятно приготвяне!

Загрейте фурната до 220 градуса

Подредете филийките от патладжана върху лист за печене и намажете с 2 лъжици зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Изпечете до омекване .

В голяма тенджера с подсолена вряща вода сварете пастата ал денте, ако смятате да готвите такава. Отцедете. Можете да пропуснете пастата за по диетичен вариант, както направих аз .

В голям тиган загрейте 1 с.л. зехтин и добавете нарязаните на ситно праз и тиквички, мащерка (по желание) черен пипер, сол и гответе до омекване.

Прехвърлете в голяма купа. Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, разбитите яйца, риган, сирена и разбъркайте добре.

Подредете резените от патладжана като оставите около 3 пръста да виси по краищата. На снимките са стъпките .

Изсипете сместа във формата с наредените патладжани и след това затворете с надвисналите резени от патладжана върху пълнежа.

Покрийте сочния солен пай с фолио и гответе във фурната за около 30-35 минути.

Тази рецепта е не само вкусна, тя е много елегантна. Сервирайте пая с патладжани горещ от фурната и ако желаете добавете, хубав доматено-босилеков сос.

Добър апетит с този вкусен пай от патладжан с тиквички и сирена!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар