Кюфтенца с ориз и кренвирш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кюфтенца с ориз и кренвирш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Нетрадиционни, но много вкусни - кюфтенца с ориз и кренвирш"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г
  • кренвирш - 1 бр.
  • пиперки - 1 бр. изпечена
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - щипка
  • лук - 1 глава малка
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода пуснете ориза и сварете до готовност.

Прецедете в гевгир и прехвърлете в купа.

Към ориза добавете ситно нарязана печена пиперка, ситно нарязана малка глава лук, щипка магданоз, щипка черен пипер.

Объркайте сместа за оризовите кюфтета много добре.

Нарежете кренвирша на малки парчета. Вземете от оризовата смес, сложете в средата парче кренвирш и направете на кюфтенце.

Всяко зеленчуково кюфте потопете в разбито яйце и оваляйте в брашно.

Изпържете кюфтенцата с загрято олио и отцедете от излишната мазнина на салфетка.

Поднесете оризовите кюфтенца с кренвирш с млечно-чеснов сос или салатка по ваш вкус.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: