Ориз с телешко

25/03/2020
"Имате пълно право да се насладите на този ориз с телешко - и то веднага "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 962
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - 300 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този класически ориз с телешко измийте телешкото и го нарежете на малки парчета.

В тенджера под налягане, налейте малко мазнина и запържете месото.

Налейте вода, колкото да го покрие, и затворете капака. Варете 20 минути.

В тиган запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно до златисто.

Добавете ориза. Запържете за 5 минути.

Налейте 6 ч.ч. бульон или вода.

Добавете месото и подправките.

Прехвърлете ориза с месо в тавичка.

Разбъркайте и печете вкусния ориз на фурна в предварително загрята печка на 200 градуса до готовност.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар