Поачи с чедър и галета

23/04/2020
"Страховито вкусни поачи с галета и чедър - хапваме с наслада "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо151
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в тавичка.

В киселото мляко се разбърква 1 пакет и половина бакпулвер да шупне, сипва се в средата на брашното, добавя се яйце, олио и сол.

Разбърква се с вилица и с брашното се замесва меко тесто, много е приятно да се работи с него.

Оформих на фитил и нарязах на 7 части.

Взема се парче тесто, сплескват се като малки питки и в средата поставяме натрошено сирене и се оформят на топки.

Всяка топка се топва във водата, после се потапя отгоре да полепне с галета и нареждаме върху хартия за печене.

Отгоре се прави разрез, които разширих леко с дръжката на вилица, и поставяме парчета от чедър, може и с кашкавал.

Фурната загрята на 180°C, печем поачите с чедър и галета до хубав златист цвят, при мен за 25-30 минути.

Изваждаме и поднасяме поачите топли за закуска с зеленчуци!

Това е половин доза - за цяла доза продуктите се удвояват!

Бон Апети!

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар