Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Поачи с чедър и галета

Поачи с чедър и галета

Поачи с чедър и галета4 / 4
23/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Страховито вкусни поачи с галета и чедър - хапваме с наслада"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 малко
  • кисело мляко 200 г
  • бакпулвер - 1 пакет и половина
  • сол - 1 ч л равна
  • олио - 100 г
  • сирене - 100 г натрошено
  • чедър - 2 слайса
  • галета - 100 г
  • вода - 1 шола
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в тавичка.

В киселото мляко се разбърква 1 пакет и половина бакпулвер да шупне, сипва се в средата на брашното, добавя се яйце, олио и сол.

Разбърква се с вилица и с брашното се замесва меко тесто, много е приятно да се работи с него.

Оформих на фитил и нарязах на 7 части.

Взема се парче тесто, сплескват се като малки питки и в средата поставяме натрошено сирене и се оформят на топки.

Всяка топка се топва във водата, после се потапя отгоре да полепне с галета и нареждаме върху хартия за печене.

Отгоре се прави разрез, които разширих леко с дръжката на вилица, и поставяме парчета от чедър, може и с кашкавал.

Фурната загрята на 180°C, печем поачите с чедър и галета до хубав златист цвят, при мен за 25-30 минути.

Изваждаме и поднасяме поачите топли за закуска с зеленчуци!

Това е половин доза - за цяла доза продуктите се удвояват!

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: