Кюфтета с нахут и зеленчуци

Николай ПетНиколай Пет
Новак
4
3
19
5
27/04/2020
"И едно след друго, кюфтенцата с нахут и зеленчуци си отиват от чинията "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца238
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисва се сухият нахут във вода и малко сода за 10-12 часа и слънчогледът за 1-2 часа.

Тиквичките се обелват, рендосват и се посоляват.

След около 15 минути се изстискват от сока и се използват само тиквичките.

Нахутът се изплаква и се пасира, след това се разбърква с нарязаните или пасирани зеленчуци, подправките и яйцето.

Слънчогледът се оставя цял за хрупкавост.

Оформят се нахутените кюфтета и се пекат в намазана с олио тава или върху хартия за печене.

Зеленчуковите кюфтета се пекат за 30 мин в загрята фурна на 200 градуса до златисто, като ако се налага, се обръщат!

Кюфтетата с нахут и зеленчуци вървят със сос!

Приятно хапване!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар