Начин на приготвяне
Доматите се почистват от дръжките и се измиват. Нарязват се на 2 половинки.
Тавата се покрива с хартия за печене. Нарязаните домати се нареждат върху хартията.
Прибавят се небелените скилидки чесън и стръковете розмарин.
Поръсва се със сол, захар и олио. Пекат се 3 часа са предварително загрята фурна на 100 градуса.
Изваждат се и се оставят да изстинат.
Нареждат се в буркан, като на дъното се слага лист пресен босилек и скилидка обелен чесън.
Отгоре се нареждат сушените домати, като по средата се слага лист от пресен босилек, скилидка песен и стрък розмарин.
Накрая се слага лист пресен босилек и скилидка обелен чесън. Залива се със зехтин.
Бурканите се съхраняват в хладилник.
Домашно сушените чери домати с босилек и чесън са чудни!