Начин на приготвяне
Лука режем на средно големи ивички, а моркова на ситно.
В тенджера загряваме мазнина и добавяме лука, готвим за кратко и после добавяме моркова.
След това добавяме около чаена лъжичка, две червен пипер и запържваме. Веднага след това добавяме и от доматената паста (разбира се, ако нямате, може да използвате доматено пюре или доматен сок).
Готвим за кратко и слагаме топла вода до средата на тенджерата и похлупваме с капак.
След около 10 минути добавяме предварително сварения боб и нахут и готвим за още 10-15 минути.
Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и джоджен. Сгъстяваме с брашно и сервираме вкусната яхния - още докато е топла.
Добър апетит! Вкусната яхния с нахут и червен боб е готова.