Бавно печени свински гърди

17/05/2020
"Бавно готвените свински гърди са определено по-различни от другите - и то във вкусния смисъл на думата "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо588
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински гърди - 1.500 кг
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трите вида пипер се смесват и с тях хубаво са натриват свинските гърди. По желание могат да се използват и други подправки. Месото се оставя 2 часа, за да поеме хубаво ароматите.

Поставя се в тава и леко се намазва с олио. Налива 400 мл вода и тавата се покрива с алуминиево фолио.

Гърдите се пекат 30 минути на 220 градуса. След това фурната се намаля на 180 градуса и печенето продължава още 60 минути.

Фолиото се надига внимателно и тогава месото се посолява. По желание крехкото печено свинско може да се намаже с мед.

Допича се до хубав загар и се сервират със свежа сезонна салата или друга гарнитура за месо.

Приятен апетит с бавно печените свински гърди!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар