Питка Кръфин

Христинка КолеваХристинка Колева
Чирак
108
2k
407
188
13/07/2020
"Разкошна питка Кръфин за всеки повод "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 890
  • Преглеждания за месеца1433
  • Преглеждания за седмицата229
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява.

Прясното мляко се смесва със солта и леко се затопля.

В брашното се прави кладенче и в него се поставят яйцата без единия жълтък, захарта, маята и млякото.

Замесва се меко тесто, което се поставя в намаслена купа. Покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса.

Втасалото тесто леко се премесва и се разточва на правоъгълник с приблизителни размери 40/50 сантиметра.

Кората се намазва с меко масло. Навива се на руло и рулото се срязва по средата на дълго.

Всяка половина се навива на охлюв, като срезът остава навън.

Така навитите рула се поставят едно върху друго в съд с диаметър 20 см и височина 10 сантиметра.

Пухкавата питка се оставя да втаса.

Намазва се с отделения жълтък.

Кръфин се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса 50-55 минути.

След като питката Кръфин е опечена, се намазва с краве масло.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар