Начин на приготвяне
Загрейте на слаб огън свинската мас, водата, виното, олиото и щипките захар. Достатъчно е маста да се разтопи и се получи хомогенна смес, в никакъв случай не трябва да завира.
Ако загрятата смес от продукти е много топла, оставете леко да поизстине и тогава натрошете вътре маята, сложете леко разбитото яйце, брашното и солта и омесете гладко тесто. Поради това, че има много мазнина в него, то няма да ви лепне - освен малко в началото.
Разделете тестото на две еднакви части. Разточете едната на тънка кора с форма на правоъгълник, размерите на тавичката от фурната - 30-40 см. Положете в тавата, предварително застлана с хартия за печене.
Подредете наденичките и свинското месо. Аз използвам полузрели наденички с леко опушен аромат, а месото го пропускам понякога, но тук ви давам оригиналния вариант.
Разточете и другата част от тестото на тънко и покрийте плънката, като подвиете и запечатате краищата.
Оставете питката за 30 минути да почине и след това намажете с разбито яйце.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути или до златист загар.
Поднесете вкусната испанска пълнена пита от Саламанка още докато е топла.
Добър апетит!