Начин на приготвяне
Маята се разбърква в топла вода с лъжица захар и се оставя да бухне. Сипва се в купа, добавя се топло прясно мляко, останалата захар, сол, олио и яйцето.
Разбърква се добре с вилица и с брашното се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса 1 час на топло.
Разделя се на две части, оформят се два фитила и с нож се нарязва на малки парчета по 1-2 см.
Шоколадът се начупва на квадрати, а в купа се смесват кафява захар и канела.
С намазнени ръце се взима парче тесто, в средата се поставя парче шоколад и краищата се събират като вързопче да се оформи топче.
Маймунският хляб се овалва в канелената захар и се нарежда в намазнена и набрашнена форма за кекс.
Оставя се да втаса още 20 минути и се пече в загрята фурна 170 градуса до златисто.
След 30 минути нашият сладък хляб, изважда се на решетка да се охлади, прехвърля се в чиния.
Да ви е сладко с този маймунски хляб с шоколад!