Агнешко със спанак, ориз и гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
499
6k
1k
1k
3
03/09/2020
"Това си е перфектната чиния - агнешко със супер гарнитура "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо913
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широка и плитка тенджера налейте една кафяна чашка зехтин. Загрейте и пуснете агнешките пържоли.

Изпържете за по 4-5 мин на страна.

Прибавете наситнения лук и продължете пърженето на слаб огън още 5 мин.

Добавете бланширания спанак и гъбите. Налейте чашка топла вода. Бръкнете ястието 5-6 мин, след което изсипете измития ориз.

Овкусете агнешкото с ориз с щипка черен пипер и 1 с.л. чер пипер на зърна, щипка джожден и магданоз.

Долейте с топла вода малко над равнището на продуктите.

Покрийте тенджерата с капак и гответе агнешкото със спанак, ориз и гъби до готовност на ориза.

Да ви е сладко!

Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.
15.00 лв.
11.55 лв.
Виж ››

Голям кръгъл гевгир за удобно измиване на продуктите и изцеждане на излишната вода. Паста, зеленчуци и какво ли още. Готвенето е забавно с подходящите съдове, а този гевгир определено е такъв.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар