Мариновани паладжани в буркани

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
124
231
24/09/2013
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 912
  • Преглеждания за месеца321
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на ивици. Осолете ги и ги оставете поне 4-5 часа за да се отцедят от горчивия сок. Изплакнете зеленчуците от солта.

Смесете продуктите са маринатата и ги кипнете. Намалете огъня и бланширайте патладжаните за 5-6 минути в марината.

Подредете патладжаните в буркани, като тук-там сложите едро нарязан чесън. Допълнете с останалата марината и стерилизирайте за не повече от 5-6 минути.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ralitsa Veselinova
Ralitsa Veselinova
01.11.2013 02:33
Грета, доста тъп въпрос, патладжаните се бланшират в марината.
И браво на авторката- стават страхотни!
Лесна и бърза рецепта, поздравления!
3
0
грета
грета
29.09.2013 15:06
Не разбрах защо трябва да се бланшират патладжаните след като се смесват с маринатата и се кипват?
0
0