Консервиран грах

Дора Янчева
Дора Янчева
Новак
25/09/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 691
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • грах - пресен, количество по желание
  • захар - 1 ч.л. за 1 л вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте изчистения от шушулките грах.

Сварете зърната в студена вода, към която сте добавили необходимото количество захар - за всеки литър течност 1 ч.л.

Варете всичко около 30 минути.

След като грахът изстине, го подреждаме в буркани и доливаме с охладения сок от варенето.

Затваряме с капачки и стерилизираме за 40 минути, след което консервираният грах е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар