Начин на приготвяне
В парчето месо се правят прорези. В тях се поставя по парченце нарязана по дължина скилидка чесън. Така се шпикова месото.
В купа се смесват останалите продукти - сол, кафява захар, червен пипер, черен пипер лук на прах и кимион.
Сухите съставки се объркват хубаво, след което се втриват в месото.
Свинската плешка се увива в свежо фолио и се оставя в хладилника за няколко часа за да поеме ароматите.
Овкусеното месо се поставя на дъното на йенска тенджера, налива се виното, похлупва се с капак и се слага във студена фурна.
Пече се на 170 градуса около два часа. Тайната е в бавното печене. Готовото, свинско на фурна се изважда и се оставя около 15 минути да почине, след което се раздърпва на нишки с помощта на вилица.
Сервира се дърпано свинско в питка за хамбургер, арабска питка или просто с гарнитура по желание.