Козуначни гевречета

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
9k
17
13/01/2021
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо649
  • Преглеждания за месеца648
  • Преглеждания за седмицата113
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете щипка сол. Оформете кладенче и добавете разбитите яйца със захарта, затопленото мляко с разтворената в него мая, ванилията, настърганата кора на лимона и замесете меко тесто, прибавяйки олиото.

Завийте тестото със стреч фолио и кърпа, оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 10 равни части, а всяка част разделете на две.

Оформете два фитила, увийте ги един в друг и оформете на гевречета. По същия начин процедирате и с останалите части тесто.

Подредете ги в подходяща тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Намажете с разбитите жълтък, прясно мляко и олиото, поръсете с кристална захар и оставете на топло да втасат още веднъж.

Загрейте фурната на 170 градуса и печете до готовност козуначните гевречета за около 25 минути.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар