Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Най-вкусните милинки от стария тефтер

Най-вкусните милинки от стария тефтер

Най-вкусните милинки от стария тефтер4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
110 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
140 мин.
Порции
7
"Най-вкусните рецепти са в старите тефтери, затова и точно оттам вадим рецептата за милинките"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • олио - 80 мл
  • прясно мляко - 220 мл топло
  • вода - 220 мл
  • прясна мая - 2/3 кубче (разтворена в млякото)
  • брашно - 800 г
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За първата заливка
  • сирене - 300 г
  • вода - 200 мл
  • За втората заливка
  • краве масло - 1 пакетче 125 г
  • олио - или 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тестото и се оставя да втаса 1 час. За тази доза тесто се ползва тавата на самата печка, която се покрива с хартия за печене.

Хартията се намазва с олио.

С намаслени ръце се оформят топчета колкото орех и се нареждат не много плътно едно до друго.

Сиренето се натрошава и се смесва с водата. Тази смес се полива равномерно върху топчетата тесто. Втасва 30 минути.

Кравето масло се разтопява и в него се запържва брашното. Излива се равномерно върху милинките.

Пекат се в загрята на максимум фурна, която се намалява на 170°C, когато се сложи тавата вътре - за около 30-35 минути.

Проверяват се най-вкусните милинки от стария тефтер с клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво значи това: Пекат се в загрята на максимум фурна, която се намалява на 170°C, когато се сложи тавата вътре - за около 30-35 минути.? Колко се пече ба максимум фурна преди да се намали на 170?
22.03.2022 11:24
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Бих казала, че това са наистина най-НАЙ- вкусните милинки, които съм правила и опитвала някога!! Благодаря Ви за споделената рецепта!
16.02.2021 16:14
2
2
Покажи всички подкоментари