Начин на приготвяне
Първо активирайте маята с лъжичка захар в купичка с топла вода. Оставете да шупне на топло място за 10-тина минути.
Междувременно пресейте брашното. Добавете към него шупналата мая и поръсете със сол. Замесете гладко и меко тесто, оформете го на топка.
Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло да втаса. Когато увеличи обема си, разделете го на 4-5 топки.
Разточете всяка топка на кора - не прекалено голяма и тънка. В средата на всяка сложете от настърганите сирене и кашкавал.
Затворете внимателно корите като бохчички. Разточете отново и от двете страни.
Застелете тава с хартия с печене и наредете вътре хачапурите. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна.
След около 15-тина минути ги извадете и намажете с разбит жълтък. Върнете да се запекат до готовност.
Намажете обилно топлите хачапури с масло.
Грузинските хачапури с кашкавал и сирене са много вкусни.