Кюфтета от ориз

20/01/2010
Мила
отМилаНовак
"Потриваме доволно ръце, защото знаем каква вкусотия ни очаква "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10-15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 673
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч. ч.
  • олио - 1/2 ч. ч.
  • лук - 3 глави
  • яйца - 4 бр.
  • копър - 2 връзка
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари в 4 ч. ч. вода. Когато се свари, се прецежда през гевгира и се оставя настрани.

Отделно в олиото се изпържват нарязаните на ситно глави лук, докато добият кафеникав цвят. После се изсипват при ориза, добавят се 2 яйца, нарязаният на ситно копър, настърганото индийско орехче, черният пипер, солта, и толкова галета, че да се получи гъста каша. От сместа се правят кюфтетата.

От другите 2 яйца и галета се забърква смес за панировка, в която се овалват оризовите кебапчета и се пържат в сгорещено олио.

подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

???
???
16.07.2014 16:56
Последно, кюфтета или кебапчета?
0
0
Мери
Мери
19.07.2014 10:48
Кюфтета-по-лесно се правят.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв