Коледни курабийки с мед

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
07/01/2014
"За Коледа пригответе с децата тези вкусни и много красиви курабийки, нека всички да помагат в кухнята "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 705
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете сухите съставки - брашното, канелата, бакпулвера и джинджифила. Добавете нарязаното на кубчета студено масло и размесете добре. Постепенно прибавете захарта, меда и млякото и месете до получаването на меко тесто, което не залепва по пръстите.

Разделете тестото на две равни части и приберете едната в хладилник, докато разточвате и приготвяте курабийки от другата. Мекото тесто се разточва на лист с дебелина около 3-4 мм. От него се изрязват сладки в предпочитаните форми, които се поставят в предварително намазнена тава и се пекат около 6-8 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Повторете същото и с останалото тесто. Оставете медените курабии добре да се охладят.

Разтопете около 50 г натурален шоколад на водна баня. С него може да украсите готовите курабии. Пудрата захар се смесва с портокаловия сок и също може а се използва за декорация. Оставете декорираните меденки да изсъхнат и ги приберете в плътно затваряща се кутия.

Първоначално сладкишите са доста твърди, но ден-два по-късно омекват и са готови за консумация.

Рейтинг

5 5
4 2
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Wioleta Todorova
Wioleta Todorova
18.12.2018 04:19
А яйца няма ли !
0
0
Асен Боянов Димов
Асен Боянов Димов
19.11.2014 16:40
Много ми харесва направихго
Браво
1
0