Обреден хляб за Великден

Марина НордМарина НордНовак1219
18/04/2014
"Традицията повелява на празничната трапеза да сложите и традиционния Великденски хляб"
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 772
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква с леко затопленото мляко и захарта и след като шупне, се слага в кладенче от пресятото брашно. Добавя се солта, содата, гасена с оцет, олиото и 3 от яйцата.

Всичко се разбърква и се добавя по малко студено прясно мляко, докато тестото стане средно меко и гладко. При нужда се добавя още мляко. Оставя се да втаса на топло.

Замесва се отново и се оставя пак да втаса. Отделя се тесто колкото два домата, от него се прави украсата. Останалото тесто се слага в намазана с мазнина тава, като леко се сплесква.

От останалото тесто се правят пиленца и се слагат с човки, насочени една към друга, върху питката. Може да направите украсата според вашия вкус и възможности. Хлябът се намазва с разбитото яйце и се пече на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар