Начин на приготвяне
За този уникален турски сладкиш яйцата и захарта се разбиват до пълното разтваряне на захарта, това отнема около 10 минути. Прибавя се ванилията и брашното с бакпулвера. Разбърква се с шпатула, за да не спадне сместа.
Сипва се в тава с диаметър 22 см. Пече се на 170°C без вентилатор за 15-20 минути.
През това време се приготвя сиропът.
Трябва да ври 10 минути от момента на завиране.
Готовият блат се разрязва на две, като този, който ще е отгоре, се нарязва на осем триъгълника.
В подходяща чиния се слага единият блат, сиропира се обилно.
Приготвеният крем от сметаната, пудрата захар и маскарпонето се изсипва върху блата. Оставя се малка част за декорация върху горния слой на нашия сиропиран сладкиш.
Разпределя се равномерно. Отгоре се нареждат триъгълните парчета - сиропират се и по ръбове се посипва шамфъстък.
От заделения крем се прави декорация с шприц звезда върху Възглавницата на падишаха.
Бон Апети!
Дони Ники
Коментари