Глазирани кестени

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
19/10/2020
"Ако досега не сте опитвали глазирани кестени, направете го и няма да съжалявате - хапвайте, докато са горещи"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 243
  • Преглеждания за месеца351
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кестени - 1 кг., пресни
  • захар - 4 с.л.
  • бульон - 2/3 ч.ч. (150 мл) + допълнително, ако е необходими
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса.

Прави се разрез на всеки кестен. Кестените се пекат около 15 мин, докато обвивките им се разтворят леко.

След като се извадят от фурната, печените кестени се обелват. Ако не могат да бъдат обелени, ги сложете за няколко секунди във вряща вода.

Захарта се карамелизира и се добавят бульонът, солта и кестените.

Оставят се да къкрят, захлупени около 30 мин, като се добавя още бульон при необходимост.

Когато кестените омекнат и поемат целия бульон, се прибавя маслото.

Глазираните кестени се поднасят горещи.

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
2.30 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар