Италиански картофен пай (Crostata di patate)
Italijanska pita sa krompirom (Crostata di patate)
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Италиански картофен пай (Crostata di patate)

Италиански картофен пай (Crostata di patate)

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
5865k3k3k5
Италиански картофен пай (Crostata di patate)
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
03/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Опитвали ли сте този картофен пай? Време е."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сварете в посолена вода без да ги белите.

Оставете леко да се охладят, обелете и намачкайте на пюре.

Прибавете към картофите маслото и разбъркайте, докато се усвои напълно.

След това прибавете пармезан (фино настърган), 2 яйца, сол и черен пипер на вкус.

Не прекалявайте със солта, защото пармезанът е солен. Разбъркайте добре. Започнете да добавяте брашното на части, бъркайки. Получава се меко лепкаво тесто.

Намажете форма за пай с масло, която поръсете с галета.

Отделете 1/4 от тестото, а останалото разстелете с набрашнени ръце във формата, като оформите и борд.

Наредете 1 ред шунка на слайсове. Върху нея поръсете с половината моцарела (настъргана), покрийте с втори пласт шунка и останалата моцарела.

Аз добавих и ситно нарязани сушени домати в зехтин. Накрая поръсете със микс от сухи билки (босилек, мащерка, риган) .

Отделеното тесто оформете на фитили върху добре набрашнена повърхност.

Разпределете ги върху соления пай, като оформите решетка.

Сложете картофения пай да се пече в загрята на 170 °С фурна за 30 минути, докато добие приятен загар.

Италианският картофен пай (Crostata di patate) е страхотен!

Източник: Le ricette della nonna

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: